Τα δέκα λεπτά ενός πραγματικού μαχητή!


Δέκα λεπτά μερικές φορές είναι παραπάνω από αρκετά για ένα άτομο να βάλει κάτω τα δεδομένα, να σκεφτεί και να λάβει μια απόφαση στην καθημερινή ρουτίνα του. Δεν ισχύει όμως το ίδιο όταν η απόφαση που πρέπει να ληφθεί είναι στη κυριολεξία μια απόφαση ζωής και θανάτου…

Η ιστορία του Κάιλ Κρίτσελ αποτελεί ένα παράδειγμα ότι η πίστη στην δύναμη του ανθρώπου μπορεί να υπερνικήσει ακόμα και μια νόσο που παίρνει τις ζωές 37.000 ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο!

Ο Κρίτσελ γεννήθηκε στο Ντόρτσεστερ, μια πόλη στο νότιο μέρος της Αγγλίας με πληθυσμό που μόλις ξεπερνάει τους 20.000 κατοίκους. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ομάδα του γειτονικού Γουέιμουθ και σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στις περίφημες ακαδημίες της Σάουθαμπτον.

Αγωνίστηκε στην ομάδα νέων των «Αγίων», η οποία κατέκτησε την Πρέμιερ Λίγκ των νέων το 2006 με πρωτεργάτη τον άσσο της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκάρεθ Μπέιλ. Έγινε διεθνής με τις ομάδες κάτω των 17 και κάτω των 21 της Ουαλίας, αλλά δεν ευτύχησε να έχει την ίδια πορεία με τον Μπέιλ και δώθηκε δανεικός το 2006 στην Τόρκι Γιουνάιτεντ.

Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να στεριώσει πουθενά και το 2012 επέστρεψε (για τρίτη φορά!) στην αγαπημένη του Γουέιμουθ, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο.

«Ο μεγαλύτερος λόγος που επέστρεψα πίσω είναι για να βλέπω όλους να χαμογελούν και να είναι πάλι θετικοί. Η σωστή ατμόσφαιρα φαίνεται να επέστρεψε στον σύλλογο και αυτός μπορεί να είναι μόνο θετικός οιωνός για το μέλλον.»

Η τραγική ειρωνεία της τύχης, όμως, έμελλε να παγώσει τα χαμόγελα και την θετική ατμόσφαιρα στον σύλλογο, όταν οι γιατροί διέγνωσαν την θανατηφόρο ασθένεια της σηψαιμίας στον Κρίτσελ, τα κρούσματα τις οποίας ανέρχονται παγκοσμίως στα 30 εκατομμύρια τον χρόνο!

«Όταν πρωτοπήγα (στο νοσοκομείο) οι γιατροί και οι σύμβουλοι τους πίστευαν ότι πέθαινα. Ζήτησαν από την σύντροφο μου να καλέσει όλη την οικογένεια μου», δήλωσε ο Ουαλός στο αφιέρωμα του BBC Sport και πρόσθεσε: «Μετά από δύο μέρες ήμουν αρκετά ναρκωμένος, για να με κάνουν να αισθάνομαι όσο πιο άνετα μπορούσαν. Τους είπαν τα νέα και οι γιατροί και οι σύμβουλοι τους δεν πίστευαν ότι ήταν δυνατόν να μείνω ζωντανός.»

Η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και ξαφνικά η ζωή του βρέθηκε στα χέρια της αρραβωνιαστικιάς του Κέιτ Αντόριαν.

Η Κέιτ είχε μόλις δέκα λεπτά να αποφασίσει αν θα έπρεπε να δώσει την έγκριση της για τεχνική υποστήριξη αναπνοής στον Κρίτσελ, ή αν θα απέρριπτε την χρησιμοποίηση μηχανημάτων!

«Ανέπνεα μόλις στο 5%, αλλά η απόφασή της ήταν να συνεχίσω με την δική μου αναπνοή. Ξέρει ότι είμαι μαχητής και ήταν μια απόφαση που μου έσωσε την ζωή. Είμαι ένας μαχητής και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να με ελέγχει ένα μηχάνημα.»

Στις 26 Οκτωβρίου ένας από τους καλύτερους φίλους του Κρίτσελ, ο Ρέγκαν Κόουαρντ οργάνωσε έναν περίπατο περίπου 10 χιλιομέτρων από την γενέτειρα του Κρίτσελ στην πόλη στην οποία εδρεύει η ομάδα του παίχτη, για να μαζέψει χρήματα για τον Ουαλό κεντρικό αμυντικό.

Ο ίδιος ο Κρίτσελ, όμως,δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στον περίπατο καθώς βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάρρωσης.

«Είμαι στον δρόμο της ανάκαμψης. Σωματικά έχω ακόμα δρόμο να διανύσω και το ψυχικό τίμημα ήταν μεγάλο για μένα.»

«Θα γυρίσω πίσω (στο ποδόσφαιρο); Είναι ένα ερώτημα που θα μπορέσω να απαντήσω σε πέντε ή έξι μήνες όταν θα είμαι σε θέση να κάνω κάποιες ασκήσεις. Αγαπάω το ποδόσφαιρο, άμα αγαπάς κάτι τόσο πολύ θέλεις πραγματικά να το χάσεις;»



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου