NASA: Animation βίντεο μας δείχνει πως ήταν ο Αρης πριν από δισεκατομμύρια χρόνια


Η NASA δημοσίευσε animation βίντεο και μας δείχνει πως ήταν ο πλανήτης Αρης πριν από περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια, δεν ήταν πάντα η κόκκινη έρημος που βλέπει το Curiosity σήμερα αλλα ο πλανήτης είχε νερό και ζεστή ατμόσφαιρα.

Το Goddard Space Flight Center της NASA δημοσίευσε το animation βίντεο με τίτλο «Mars Evolution» στο οποίο μας δείχνει για πρώτη φορά πώς ήταν ο Αρης πριν από αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια και βασίζεται στις μέχρι τώρα παρατηρήσεις και μελέτες.

Οπως εξηγούν οι ερευνητές: «Δισεκατομμύρια χρόνια πριν όταν ο Κόκκινος Πλανήτης ήταν νέος, φαίνεται ότι είχε μια παχιά ατμόσφαιρα που ήταν τόσο ζεστή ώστε να εξασφαλίζει την ύπαρξη νερού, ενός απαραίτητου για τη ζωή συστατικού. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων το ζεστό και υγρό κλίμα του Άρη μετατράπηκε σε ψυχρό και ξηρό, ενώ η ατμόσφαιρα έχασε σταδιακά το μπλε χρώμα που είχε και απέκτησε μια πιο ροζ και σκούρα απόχρωση»







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου