Krokodil: Φρικιαστικές εικόνες από το ναρκωτικό που τρώει τη σάρκα


Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ με τη ραγδαία αύξηση της χρήσης του ανατριχιαστικού ναρκωτικού Krokodil που τρώει τις σάρκες των χρηστών του. Ενα χρόνο μετά την ανακάλυψη του πρώτου κρούσματος, τα νέα στοιχεία είναι πραγματικά συγκλονιστικά.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, το επίκεντρο της χρήσης του Krokodil εστιάζεται πλέον στην Αριζόνα, ενώ αρκετές ακραίες περιπτώσεις έχουν εμφανιστεί και στο Φοίνιξ, το Ιλινόις, το Οχάιο και την Οκλαχόμα.

Οι γιατροί θεωρούν ότι την ευθύνη για τα συμπτώματα σήψης της σάρκας είναι οι βρώμικες βελόνες που μολύνουν τους χρήστες με τον ιό του AIDS, της ηπατίτιδας και του ανθεκτικού στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δερματική γάγγραινα δέρμα, βαθιά αποστήματα, και απώλεια των άκρων ".

Σοκαριστική είναι η περίπτωση που αναφέρουν δύο γιατροί από το Μισούρι, οι οποίοι, μιλώντας στο American Journal of Medicine παρουσιάζουν την περίπτωση ενός ασθενή τους, του οποίου το δέρμα είχε σαπίσει από τη χρήση Krokodil: «Είδαμε ότι το δάχτυλό του έπεσε, ενώ οι πληγές στο μηρό του ταιριάζουν πραγματικά με την εικόνα της χρήσης Krokodil» εξηγεί ο δρ. Ντάνι Θεκεμουριχιλ επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πρώτη που δημοσιεύεται σε παγκοσμίως αναγνωρισμένο ιατρικό περιοδικό.

Το Krokodil, ή δεσομορφίνη όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, είναι η λεγόμενη «σπιτική ηρωΐνη» που ξεκίνησε από τη Ρωσία και σταδιακά εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ, σημαίνοντας συναγερμό για τη δημόσια Υγεία. Κατασκευάζεται συνήθως από τριμμένα χάπια κωδεΐνης, βενζίνη, μαγειρικό λάδι, ιώδιο, διαλυτικό μπογιάς και υγρό αναπτήρα και η ραγδαία εξάπλωση του έχει απασχολήσει πολύ τους ειδικούς.

Η εξάπλωση του στις ΗΠΑ ήρθε στο φως από τον Δρ Φρανκ Λοβέκιo ιατρικός διευθυντής στο Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων, ο οποίος έχει ασχοληθεί με περιπτώσεις χρηστών Krokodil. Οπως αναφέρει ο ίδιος «Είμαστε πολύ φοβισμένοι. Το ναρκωτικό αυτό κατασκευάζεται από επικίνδυνα υλικά και ακόμη και αν θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου και της βενζίνης έχει φύγει, υπάρχουν ακόμα υπολείμματα από αυτά. Μπορείτε να φανταστείτε τι ζημιά προκαλεί αυτό το ναρκωτικό στις φλέβες σας, όταν βγάζει αυτό το αποτέλεσμα στο δέρμα. Τρώει το χρήστη από μέσα προς τα έξω»

Αν και έχει τις ίδιες ψυχικές συνέπειες, με την ηρωίνη, τα απίστευτα φθηνά υλικά του Krokodil του, τα οποία μπορούν να αγοραστούν νόμιμα σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ στη Ρωσία, μπορεί να προκαλέσει δραματικές και καταστροφικές συνέπειες στο σώμα του χρήστη.

Πολλοί τοξικομανείς έχουν υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και προβλήματα λόγου και ομιλίας από το φάρμακο, αφού συχνά «σκάνε» τα αιμοφόρα αγγεία τους, αφήνοντας έντονη οσμή γάγγραινας και πληγές να φουντώνουν στο σώμα, από τις οποίες το Krokodil απέκτησε το όνομα και τη φήμη του.

Ο μέσος χρήστης Krokodil έχει προσδόκιμο ζωής μόλις δύο με τρία χρόνια από την στιγμή που θα αρχίσει τη χρήση και σε αυτό το διάστημα το δέρμα τους θα γίνει πράσινο, φολιδωτό και θα αρχίσει να πέφτει σαν ένα είδος αποσύνθεσης που ξεκινάει από το εσωτερικό του οργανισμού.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου