Ο ψαλιδοχέρης


Το γοτθικό παραμύθι του Τιμ Μπάρτον «Ο Ψαλιδοχέρης» αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού διαφορετικού από τα άλλα.

Πρόκειται για την ιστορία ενός σκοτεινού, περιθωριακού ήρωα, του Έντουαρντ, που απομένει μόνος στον κόσμο, με ψαλίδια αντί για χέρια, όταν ο εκκεντρικός εφευρέτης του πεθαίνει ξαφνικά και τον αφήνει ημιτελή.

Η μοναξιά του θα σταματήσει, τουλάχιστον επιφανειακά, τη μέρα που μια πλασιέ καλλυντικών θα τον βρει στο κάστρο και θα προθυμοποιηθεί να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της, γεγονός που θα φέρει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της μικρής πόλης.

Η φανταστική περιπέτεια του Εντουαρντ στον κόσμο των μεγαλοαστών, η συμβίωση του αλλόκοτου νεαρού με τους «φυσιολογικούς» ανθρώπους της μικρής πόλης καθώς και ο έρωτάς του με την κόρη της οικογένειας πυροδοτούν μια σειρά από δραματικά γεγονότα, καθώς παλεύει να βρει τη θέση του μέσα στον άγνωστο κόσμο του πολύχρωμου αμερικάνικου προαστίου και να πείσει τους καλοπροαίρετους κατοίκους του ότι πίσω από το σκληρό παρουσιαστικό του κρύβεται μια αθώα και ευγενική ψυχή.


Δείτε την ταινία:




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου