Ο παίκτης του μήνα και το μεροκάματο


Ο Όλι Μπανκς της Τσέστερφιλντ αναδείχθηκε παίκτης του μήνα της Football League τον Νοέμβριο, ένα βραβείο το οποίο διεκδικούν παίκτες από τη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας. Πριν από λίγους μήνες, δούλευε δώδεκα ώρες κάθε μέρα για να τα βγάλει πέρα…

Το βραβείο του μήνα από τη Football League αποτελεί ένα δύσκολο επίτευγμα, κυρίως αν κάποιος αγωνίζεται στη League Two, καθώς το διεκδικούν ποδοσφαιριστές και από την League One και την Τσάμπιονσιπ. Ξεκίνησε από το 2009 και το έχουν κατακτήσει παίκτες όπως ο Τζόντζο Σέλβι, που φέτος πήγε από τη Λίβερπουλ στη Σουόνσι, καθώς και ο Βίλφριντ Ζάχα, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 21χρονος Όλι Μπανκς, έβλεπε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να απομακρύνεται, μέχρι να του δώσει η Τσέστερφιλντ την ευκαιρία.

«Toποθετούσα κουζίνες με έναν τύπο που έμενε δίπλα μου, οπότε κάθε φορά που βγαίνω στο γήπεδο αγωνίζομαι για να διατηρήσω τη φανέλα μου. Ξεκινούσα στις 7.30 το πρωί και μετά έτρεχα σπίτι, άλλαζα στο αυτοκίνητο και κατέληγα στο γήπεδο καθυστερημένος. Μου έγινε συνήθεια, αλλά ήταν κάτι το σημαντικό. Η εμπειρία του να δουλεύει 12 ώρες την ημέρα και μετά να πηγαίνεις να παίξεις ποδόσφαιρο σου δίνει μεγάλο κίνητρο για να επιστρέψεις στο επίπεδο που ήσουν. Σε κάνει να εκτιμάς τα πράγματα περισσότερο», τονίζει στο BBC.

Αφού έμεινε ελεύθερος από τη Ρόδεραμ, αρχικά ξεκίνησε προπονήσεις με την ερασιτεχνική Γκέινσμπορο Τρίνιτι. Στη συνέχεια πήγε στη Σκάρμπορο Αθλέτικ, την Νορθ Φέριμπι Γιουνάιτεντ και την FC Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ. Στο τέλος της χρονιάς, είχε παίξει σε τρεις διαφορετικές λίγκες και σε τέσσερις ομάδας και στο μεταξύ, εργαζόταν τοποθετώντας κουζίνες.

«Στην πραγματικότητα δεν είχα ευκαιρίες μέχρι να πάω στην FC Γιουνάιτεντ τον Μάρτιο. Εκεί ήταν η πρώτη ομάδα που κατάφερα να παίξω συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν είχα ευκαιρίες στις άλλες ομάδες, αφού όποτε αγωνιζόμουν έπαιζα καλά και σκόραρα αρκετά. Ίσως δεν τους άρεσε το πρόσωπό μου. Ποτέ δεν έχασα την πίστη στον εαυτό μου. Ήξερα ότι θα έκανα ό,τι μπορούσα για να επιστρέψω», προσθέτει.

Τον Σεπτέμβριο, η Τσέστερφιλντ αποφάσισε να τον δοκιμάσει. Όλα πήγαν καλά και αφού δούλεψε πολύ για να φτάσει στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που χρειάζεται μια σκληρή κατηγορία όπως η League Two, ξεκίνησε να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Τον προηγούμενο μήνα σημείωσε τέσσερα γκολ σε έξι παιχνίδια, γεγονός που τον οδήγησε στο βραβείο!

«Δάκρυσα όταν μου είπαν ότι μου προσφέρουν συμβόλαιο επειδή ήταν σαν να δικαιώνομαι για τη σκληρή δουλειά. Ήταν μεγάλη ανακούφιση που βρήκα συμβόλαιο εδώ, αλλά ήταν δύσκολο να πω στον άνθρωπο που δουλεύαμε μαζί ότι δεν θα ξαναγυρίσω, επειδή είχαμε γίνει φίλοι. Πάντα ήξερε τι ήταν αυτό που ήθελα, οπότε έδειξε κατανόηση».

«Δεν μπορείς να περιγράψεις το αίσθημα του σκοραρίσματος και σου λείπει τόσο πολύ όταν δεν το κάνεις», τονίζει ο Μπανκς, ο οποίος βλέπει την ομάδα να είναι πρώτη στο βαθμολογία και να διεκδικεί την άνοδο στη League One. Και αν κερδίσει την Φλίτουντ στον ημιτελικό του του Football League Trophy, θα παίξει τελικό στο Γουέμπλεϊ!

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου