Ένας ωκεανός από λουλούδια!


Την άνοιξη, η περιοχή Λουόπινγκ στην ανατολική Γιουνάν της Κίνας, μετατρέπεται σε έναν ωκεανό από λουλούδια! Είναι η εποχή του χρόνου που το λουλούδι ελαιοκράμβη ή κανόλα βρίσκεται σε πλήρη άνθιση. 

Το θέαμα είναι τόσο όμορφο που φωτογράφοι από όλο τον κόσμο, επαγγελματίες και μη, ταξιδεύουν μέχρι αυτό το μακρινό σημείο της Κίνας για να το φωτογραφίσουν! Λογικό, αν σκεφτείτε πως μια τεράστια, κίτρινη θάλασσα από λουλούδια δεν είναι και ένα θέαμα που θα το συναντήσεις πολλές φορές στην ζωή σου.

Σύμφωνα με την China Backpacker «Τα ανθισμένα μπουμπούκια γεμίζουν τον αέρα με την αναζωογονητική μυρωδιά της άνοιξης. Μια υπέροχη μυρωδιά που προσελκύει όχι μόνο ανθρώπους, αλλά και τις μέλισσες! Η ομορφιά της κίτρινης θάλασσας που σχηματίζει κύματα κάθε φορά που φυσάει απαλό αεράκι είναι ένα θέαμα εντυπωσιακό, εξωγήινο» .

Η ελαιοκράμβη είναι ένα πλατύφυλλο είδος της οικογένειας Cruciferare και ανήκει στο γένος Brassica. Η καλλιέργειά της εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς σ΄όλο τον κόσμο και κυρίως στην Κίνα, λόγω της μεγάλης ζήτησης του λαδιού που βγαίνει από τον καρπό της. Το λάδι αυτό χρησιμοποιείται είτε ως πρώτη ύλη για την παραγωγή κυρίως βιοκαυσίμου, είτε ως λάδι για ανθρώπινη κατανάλωση. Τα υποπροϊόντα της έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και χρησιμοποιούνται για ζωοτροφή.














Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου