Sama'an: Ενας απόκοσμος καθεδρικός ναός όπου Μουσουλμάνοι πηγαίνουν να εξορκιστούν από Κόπτες Χριστιανούς

Λαξευμένος στα τρίσβαθα του όρους Mokattam, ο χριστιανικός καθεδρικός ναός «Sama'an» αποτελεί ένα γιγαντιαίο, μεγέθους σταδίου, αμφιθέατρο όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται κάθε Πέμπτη για να λάβουν τη φώτιση από τον Πατέρα Sama'an Ibrahim, έναν Χριστιανό Κόπτη ιερέα. Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων δεν είναι χριστιανοί, αλλά Μουσουλμάνοι.

Την επόμενη στιγμή, μία μαύρη υπερπολυτελής Mercedes κάνει την εμφάνισή της στην είσοδο της σπηλιάς. Ο Πατέρας εξέρχεται του οχήματος και εισέρχεται στο ναό, όπου θα επιτελέσει ένα πολύ ιδιότυπο έργο: τον εξορκισμό Μουσουλμάνων δαιμονισμένων από τα κακά πνεύματα του Ισλαμισμού!

Οι Κόπτες ήταν Αιγύπτιοι χριστιανοί, και απετέλεσαν μια από τις πρώτες πληθυσμιακές ομάδες που ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό. Η ονομασία "Κόπτες" προέρχεται από το ελληνικό "Αίγυπτος", που με τη σειρά του είχε προέλθει από το αρχαίο αιγυπτιακό "Ha-Ka-Ptah", δηλαδή "Οίκος του Ptah". Η ελληνική ονομασία παραφθάρηκε από τους 'Αραβες σε "Qubt" ή "Qibt", και τελικά σε "Copt". Η δε κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου ιδρύθηκε μόλις περί το 60 μ.Χ., έχοντας ως βάση τις διδασκαλίες του Αγίου Μάρκου.

Παρακολουθήστε το πολύ ενδιαφέρον και γραφικό βίντεο, ορισμένες σκηνές του οποίου ενδέχεται να ενοχλήσουν κάποιους αναγνώστες:






Δείτε το βίντεο:
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου