Φέλιξ Μάγκατ: Ο πρώτος Γερμανός προπονητής σε σύλλογο της Premier League!


Ο Φέλιξ Μάγκατ είναι ο νέος προπονητής της Φούλαμ. Σαν είδηση όλοι το ξέρουμε, όλοι το διαβάσαμε, αφού αφορά άμεσα τον νεοαποκτηθέντα από τους «Cottagers», Κώστα Μήτρογλου, όμως αυτό που δεν ξέρουμε είναι ότι με την πρόσληψη του Γερμανού πρώην προπονητή της Μπάγιερν Μονάχου, έπεσε ένα «κατεστημένο» 22 χρόνων…

Από την ίδρυση της Premier League,το 1992, και μετά από 46 ομάδες που έχουν αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας αλλά και μετά από 190 προπονητές που έχουν καθίσει στο τιμόνι των ομάδων, ο Φέλιξ Μάγκατ αποτελεί τον πρώτο Γερμανό προπονητή που μανατζάρει σύλλογο της Premier League.

Το στατιστικό αυτό είναι εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς πως οι αγγλικοί σύλλογοι έχουν εμπιστευτεί τα «τιμόνια» τους σε προπονητές από όχι και τόσο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες και ποτέ από την Γερμανία.

Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, την Premier League την χαρακτηρίζει η εντοπιότητα καθώς από τους 191 προπονητές, οι 153 προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα από τα υπόλοιπα τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης, μόνο εκπρόσωπος της Γερμανίας δεν υπήρχε, ενώ η Ιταλία είχε 7, η Ισπανία 4 και η Γαλλία 5.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τις χώρες που έχουν εκπροσωπηθεί στην Premier League στον παρακάτω πίνακα.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου