Κρις Μαραγκός: O Έλληνας που κατέκτησε το Super Bowl


Στις 2 Φεβρουαρίου οι Seatle Seahawks επικρατούν στον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου, του περίφημου Super Bowl με 43-8 των Denver Broncos. Aνάμεσα στους παίκτες των πρωταθλητών που πανηγυρίζουν είναι και ο Χριστόφορος Νικόλαος (Κρις) Μαραγκός.

«Νόμιζα πως ονειρευόμουν το πρωί... Μετά σηκώθηκα από το κρεβάτι και συνειδητοποίησα από το πόσο πονούσα... ότι έγινε!!!!» έγραψε ο Ελληνας ομογενής στον λογαριασμό του στο twitter μετά τον μεγάλο αγώνα. Όσο για την εμπειρία του έζησε, δήλωσε στα αμερικανικά μέσα: «Ηταν εξωπραγματικό. Με όλα τα φώτα πάνω σου και τους οπαδούς στις κερκίδες. Ηταν μια απίστευτη εμπειρία που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στην υπόλοιπη ζωή μου». 

Κι όμως δεν ήταν ο πρώτος Ελληνας που έφθασε στο τελικό του Super Bowl αφού το 2006 ο Νίκος Κουτουβίδης είχε συμμετάσχει στον αγώνα Seahawks - Patriots, χωρίς όμως να καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.


Ο Μαραγκός γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1987 στο Μιλγούοκι και ο πατέρας του έχει καταγωγή από τα Φιλιατρά και την Αθήνα. Το 2013 υπέγραψε στους Seahawks με τις ετήσιες απολαβές του να ξεπερνούν το 1 εκατ. δολ. Είναι παντρεμένος και αυτές τις μέρες περιμένει τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του (έχει ένα γιο δύο ετών, τον οποίο βάφτισε Μιχάλη Χριστόφορο) Είναι ενεργό μέλος της εκκλησίας και η οικογένεια του τηρεί όλες τις παραδόσεις.

«Μπορεί να μην μιλάμε τη γλώσσα, αλλά νιώθουμε μέσα μας τον Ελληνισμό και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Κι εγώ και ο Κρις μάθαμε μεγαλώνοντας για την ελληνική καταγωγή μας» λέει ο αδελφός του. Ο πατέρας του Νίκος Μαραγκός τονίζει ότι αρχή της οικογένειας είναι από γεννιά σε γεννιά, να κρατούν ζωντανή την ελληνική της ταυτότητα και πρώτα απ' όλα μέσα από τα ελληνικά ονόματα των παιδιών. Ετσι μετά τον Μιχάλη Χριστόφορο, τον δεύτερο γιο που περιμένει να φέρει στον κόσμο η σύζυγός του Κρις, θα τον βαφτίσουν Mason Νικόλαο.







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου