Ο Γητευτής των ανέμων


Ο Κλάους Όλμαν είναι ο πρώτος άνθρωπος που τόλμησε να διασχίσει την κορυφογραμμή του Έβερεστ με ανεμόπτερο. Ο «γητευτής» των ανέμων απογειώθηκε με ένα ανεμόπτερο τύπου Stemme S10 VT Motorglider από την Ποκάρα στο δυτικό Νεπάλ, προκειμένου να εκτελέσει μια επιστημονική αποστολή.

Σκοπός της ριψοκίνδυνης πτήσης ήταν να σκιαγραφήσει τους παγετώνες των Ιμαλαΐων και να συλλέξει δεδομένα για τις επιδράσεις της ρύπανσης στις απάτητες βουνοκορφές.

Ενώ πετούσε πάνω από τη Λούκλα σε ύψος 6.000 μέτρων, ο Κλάους Όλμαν έσβησε τη μηχανή του ανεμόπτερου. «Γλιστρώντας» στα ρεύματα αέρα, διέσχισε τα χαμηλότερα σημεία του βουνού ανεβαίνοντας σταδιακά μέχρι τα 7.500 μέτρα.

Στο ύψος του παγετώνα Κούμπου, το ανεμόπτερο δέχθηκε ισχυρά ρεύματα αέρα που το οδήγησαν μέσα σε μια μικρή καταιγίδα με ανέμους 100 χιλιομέτρων/ώρα. Βρισκόταν ήδη πάνω από την κορυφογραμμή του Έβερεστ!

Ο Κλάους Όλμαν είναι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ για τη μεγαλύτερη σε απόσταση πτήση με ανεμόπτερο (3.008 χλμ). Έχει επίσης κατακτήσει 51 επιπλέον ρεκόρ που σχετίζονται με το αγαπημένο του σπορ.

Δείτε στο βίντεο:



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου