Δημιουργία ενός γαλαξία: Μία διαδικασία 13.7 δισεκατομμυρίων ετών σε 46 δευτερόλεπτα

Οι γαλαξίες είναι τεράστιες συστήματα πλανητών, αστεριών, φυσικού αερίου, σκόνης και σκοτεινής ύλης που συνδέονται μεταξύ τους με τη βαρύτητα. Πώς όμως γίνεται αυτή η αστρική συνάντηση;

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν περίπου 170 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν , που κυμαίνονται σε μέγεθος από δεκάδες εκατομμύρια αστέρια σε εκατό τρισεκατομμύρια αστέρια.

Το σχήμα και η σύνθεση ενός γαλαξία επηρεάζεται από αλληλεπιδράσεις με γειτονικούς γαλαξίες και γαλαξιακές συγκρούσεις που λαμβάνουν συχνά χώρα. Ο δικός μας γαλαξίας, ο Milky Way, βρίσκεται σε τροχιά πρόσκρουσης με τον γειτονικό μας γαλαξία της Ανδρομέδας.

Χρησιμοποιώντας υπερυπολογιστές, οι επιστήμονες γύρισαν πίσω το χρόνο προσομοιώνοντας το σχηματισμό και την ανάπτυξη των γαλαξιών λίγο μετά το Big Bang.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι γαλαξίες ξεκίνησαν τη ζωή τους ως σύννεφα των άστρων και σκόνης που ταξίδευαν μέσα στο χώρο. Καθώς τα διασταυρώνονταν, γίνονται αλληλένδετα και ενώνονταν σε μεγαλύτερα συστήματα. Οι διαδοχικές συγκρούσεις μπορούν να στείλουν υλικό στην άκρη του σχηματισμού των γαλαξιών, παράγουν έναστρους σπειροειδείς βραχίονες .

Χάρη σε μια νέα προσομοίωση του Κέντρου Διαστημικής Πτήσης Goddard της NASA, μπορούμε να παρακολουθήσουμε 13.700.000.000 χρόνια γαλαξιακής δημιουργίας να ξεδιπλώνονται σε μόλις 46 δευτερόλεπτα.







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου