Δείτε πως σχηματίζεται μια μαύρη τρύπα από σύγκρουση αστέρων νετρονίων


Η NASA επιστρέφει με μία νέα προσομοίωση που μας δείχνει πως σχηματίζεται μια μαύρη τρύπα όταν συγκρούονται δύο αστέρες νετρονίων.

Καταρχήν, ένας αστέρας νετρονίων αποτελεί την τελική κατάσταση ενός αστέρα με μέγεθος 8-30 φορές αυτή του Ήλιου και η πυκνότητα του είναι τέτοια ώστε να θεωρείται ότι δεν υπάρχει κανένα κενό ανάμεσα στα νετρόνια που τον αποτελούν.

Εάν δύο τέτοιοι αστέρες νετρονίων βρεθούν κοντά, τότε εξαιτίας της τεράστιας βαρυτικής έλξης συνενώνονται, καταρρέουν και σχηματίζουν μια μαύρη τρύπα. Σε πραγματικό χρόνο, η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου, αλλά στην προσομοίωση της NASA μπορούμε να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της σε αργή κίνηση.









ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου