Βρέθηκε πίνακας του 14ου αιώνα που είχε κλαπεί από τους Ναζί


Οι Ιταλοί καραμπινιέροι ανακάλυψαν έναν πίνακα του 14ου αιώνα που είχε κλαπεί από τους Ναζί από τον Αμερικανό ιδιοκτήτη του, που ζούσε στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, πρόκειται για έναν πίνακα που αποδίδεται στον ζωγράφο της Σχολής της Σιένας Αντρέα ντι Μπάρτολο (περίπου 1360 ή 1370-1428) και απεικονίζει την Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος είχε κλαπεί στις 20 Ιουλίου 1944 από αξιωματικούς των Ες-Ες από τη βίλα του συλλέκτη και κριτικού τέχνης Φρέντερικ Μέισον Πέρκινς στην Τοσκάνη.

Επίσης, οι Ναζί είχαν κλέψει ακόμη 20 έργα που ανήκαν στον Πέρκινς, ο οποίος ήταν ειδικός στην τέχνη της Ούμβριας και της Τοσκάνης του 14ου και του 15ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Αμερικανός συλλέκτης συνελήφθη και για ένα διάστημα κρατήθηκε, μαζί με τη σύζυγό του.

Μετά από πολλά χρόνια έρευνας, οι Ιταλοί αστυνομικοί της υπηρεσίας πολιτιστικής κληρονομιάς βρήκαν τυχαία στο διαδίκτυο τον κατάλογο ενός βρετανικού οίκου δημοπρασιών που προωθούσε προς πώληση τον πίνακα έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, μετά την κλοπή του από τους Ες-Ες ο πίνακας μεταφέρθηκε στον Καναδά, από εκεί στη Βρετανία και τελικά στο Μιλάνο.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου φυλάσσεται από σήμερα σε ειδικό χώρο της Πινακοθήκης Μπρέρα στο Μιλάνο έως ότου παραδοθεί στην επισκοπή της Ασίζης, όπου ο Πέρκινς κληροδότησε όλη του τη συλλογή όταν πέθανε, το 1955.




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου