Μία βιβλιοθήκη του 19ου αιώνα με 350.000 βιβλία!


Ένα ταξίδι στον 19ο αιώνα που φέρει τη μαγευτική αύρα του βιβλίου και της εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής. Στο κέντρο της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, βρίσκεται η βιβλιοθήκη "Real Gabinete Português de Leitura" με 350.000 βιβλία να κοσμούν τα ράφια της. 

Κατασκευασμένη τον 19ο αιώνα (1880-1887), από τον αρχιτέκτονα Rafael da Silva e Castro, η θαυμάσια βιβλιοθήκη διαθέτει τη μεγαλύτερη και πιο πολύτιμη συλλογή πορτογαλικών έργων, τα οποία βρίσκονται εκτός της Πορτογαλίας.

Η αρχιτεκτονική της βιβλιοθήκης θυμίζει το γοτθικό ύφος των μνημείων Manueline που άκμασε στην Πορτογαλία την εποχή των μεγάλων ανακαλύψεων. Η λευκή πρόσοψη, που ήταν σκαλισμένη στη Λισαβόνα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, είναι ψηλή και επιβλητική, θυμίζοντας την εικόνα των γοτθικών καθεδρικών ναών και μοναστηριών.

Στο εσωτερικό της, τα ράφια είναι γεμάτα από βιβλία σε κάθε τοίχο μέχρι την οροφή, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Τα παλιά αγάλματα και τα μετάλλια στους τοίχους, ο περίτεχνα διακοσμημένος πολυέλαιος, οι αποχρώσεις του ξύλου, δημιουργούν μία μυστηριώδη ατμόσφαιρα που γοητεύει τον επισκέπτη και τον μεταφέρει σε παλιές εποχές.














Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου