Στίβεν Χόκινγκ: Πώς γεννήθηκε ο κόσμος;

Ο Στίβεν Χόκινγκ θέτει ερωτήματα για το Σύμπαν σε μια από τις πιο δημοφιλείς ομιλίες στην ιστορία των TED.

Δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο ή γηραιότερο από το σύμπαν. Όμως από πού προερχόμαστε; Πώς το σύμπαν τέθηκε σε λειτουργία; Είμαστε μόνοι στο σύμπαν; Υπάρχει εξωγήινη ζωή; Ποιο είναι το μέλλον της ανθρώπινης φυλής;

«Μέχρι τη δεκαετία του 1920, όλοι νόμιζαν ότι το σύμπαν ήταν ουσιαστικά στατικό και αμετάβλητο στον χρόνο. Τότε ανακαλύφθηκε ότι το σύμπαν διαστέλλεται. Οι μακρινοί γαλαξίες απομακρύνονται από εμάς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ήταν πιο κοντά στο παρελθόν. Αν πάμε πιο πίσω, βλέπουμε ότι θα πρέπει να ήταν όλα το ένα πάνω στο άλλο, περίπου 15 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτό ήταν το Big Bang, η αρχή του σύμπαντος. Αλλά τι υπήρχε πριν από το Big Bang; Τι δημιούργησε το σύμπαν; Γιατί το σύμπαν αναδύθηκε από το Big Bang με τον τρόπο που το έκανε;»

Στην ενδιαφέρουσα ομιλία του στα TED, ο θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ θέτει ερωτήματα για το σύμπαν, τη δημιουργία του και σχολιάζει πιθανές απαντήσεις.







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου