Συγκλονιστικό βίντεο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες


Το βίντεο του ΟΗΕ  ''Πρόσφυγες: Το Επικίνδυνο Θαλάσσιο Πέρασμα'' κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Προβληματίζει, συγκινεί και προκαλεί ερωτήματα.

Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο ετοίμασε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και παρουσιάστηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2014.

Θέμα του βίντεο είναι το επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα των προσφύγων στην προσπάθειά τους να βρουν ασφάλεια στην Ευρώπη. Ένα πέρασμα που για πολλούς από αυτούς αποδεικνύεται θανάσιμο.

Κυνηγημένοι, διωγμένοι οι πρόσφυγες αναζητούν ένα ασφαλέστερο μέρος για να μείνουν. Για να βρεθούν στη Γη της Επαγγελίας είναι έτοιμοι να πληρώσουν με όλα τα υπάρχοντά τους. Τελικά όμως, ο κίνδυνος δεν τελειώνει αφού περάσουν τα σύνορα της χώρας τους. Συνεχίζεται.

Αν επιβιώσουν από τους διώκτες τους –όποιοι κι αν είναι αυτοί- αρκετοί από αυτούς βρίσκουν τραγικό θάνατο στη θάλασσα που πολλές φορές δεν είχαν καν δει ξανά στη ζωή τους. Κι αν καταφέρουν να πλεύσουν ασφαλώς, καταλήγουν πίσω από τα κάγκελα.








ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου