Η ιστορία και η εξέλιξη του συμβόλου της Λιβόρνο


Η ιστορία και η εξέλιξη του σήματος της Λιβόρνο. Το επίσημο λογότυπο της ομάδας του Λιβόρνο είναι τα γράμματα ASL σε χρώμα σκούρο κόκκινο μέσα σε λευκό κυκλικό περίγραμμα. Το σκούρο κόκκινο και το λευκο αποτελούν τα χρώματα της ομάδας της Τοσκάνης.

Η Unione Sportiva Livorno ιδρύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1915 από την ένωση των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων της πόλης, τη Virtus Juventusque και τη SPES Livorno. Η συμφωνία υπογράφτηκε στις 14 Φεβρουαρίου, αλλά επίσημα δημοσιοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου καθώς υπήρχε φόβος να αντιδράσουν οι οπαδοί των δύο συλλόγων, τους οποίους χώριζε δυνατός ανταγωνισμός.

Το καλοκαίρι τώρα του 1991 η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου απέβαλλε τους λαμπρόνιτσι από την Σέριε C2 εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και ο σύλλογος με την νέα ονομασία Associazione Sportiva Livorno Calcio αναγκάστηκε να ξεκινήσει από το πρωτάθλημα Eccelenza, το οποίο μόλις είχε εγκαινιαστεί.

Από το 1915 ως επίσημο χρώμα του συλλόγου επιλέχτηκε το «αμαράντο» (σκούρο κόκκινο με αρκετές χρωματικές διαβαθμίσεις), το οποίο είναι το ίδιο της πόλης και θεωρείται σύμβολο «δύναμης και μεγαλείου». Θεωρείται ότι η υιοθέτηση του εν λόγω χρώματος από την πλευρά της πόλης και της ποδοσφαιρικής ομάδας έχει να κάνει με τις έμμεσες για το Λιβόρνο παραδόσεις του κόμματος των Γκιμπελίνι, οι οποίοι μαζί με τους Γκουέλφι ήταν δύο αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις που δρούσαν στη Βόρειο και Κεντρική Ιταλία από τον 12ο μέχρι τον 14ο αιώνα.

Οι μεν υποστήριζαν τον Αυτοκράτορα, οι δε τον Πάπα. Τώρα όσο για το λογότυπο της Λιβόρνο αποτελείται από λευκό φόντο και κυκλικό περίγραμμα σε χρώμα σκούρο κόκκινο, εντός του οποίου στο ίδιο χρώμα υπάρχουν τα γράμματα ASL, ακρώνυμο του πλήρους ονόματος της ομάδας. Αρχικά από το 1915 ως το 1991, όπου ο σύλλογος έφερε το όνομα Unione Sportiva Livorno, τα γράμματα εντός του λογότυπου ήταν USL.


Δείτε επίσης:

Η ιστορία και η εξέλιξη του συμβόλου: 




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου