Ενεργειακη πάπια θα τροφοδοτεί την Κοπεγχάγη


Μια ομάδα Βρετανών σχεδιαστών δημιούργησε ένα διασκεδαστικό γλυπτό που λειτουργεί ως ηλιακός συλλέκτης και έχει τη μορφή… πάπιας!

Το ενεργειακό αυτό πτηνό θα πλέει στο λιμάνι της Κοπεγχάγης και θα μετατρέπει την ηλιακή ακτινοβολία μέσω του φτερώματός της, το οποίο είναι σχεδιασμένο από φωτοβολταϊκά πάνελς.

Η πάπια έχει μεγάλο ύψος, περίπου όσο έαν 12ώροφο κτήριο ενώ η ενέργεια που θα αποθυηκεύει θα βοηθήσει προς μια πιο πράσινη ανάπτυξη της πόλης, καθώς η Κοπεγχάγη θέλει μέχρι το 2025 να έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Το γλυπτό είναι κατασκευασμένη από ελαφρύ χάλυβα και υποστηρίζει τα ηλιακά εξαρτήματα που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της επιδερμίδας της πάπιας, ενώ φωτίζεται και τη νύχτα από από λαμπτήρες χαμηλής ενέργειας LED που αλλάζουν χρώμα. Πέρα δηλαδή από ένα χρήσιμο παπί είναι και ένα έργο τέχνης για την πόλη.







Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου