Σφεντύλι: Το χωριό της Κρήτης που βουλιάζει μέσα στο νερό!


Ένα χωριό που άντεξε στο πέρασμα των κατακτητών, αλλά από ότι φαίνεται δεν αντέχει το πέρασμα της εξέλιξης και της προόδου. Το χωριό Σφεντυλίου στη Κρήτη γίνεται σιγά σιγά μία σύγχρονη Ατλαντίδα, αφού βυθίζεται στο νερό του φράγματος Αποσελέμη και ήδη έχουν αρχίσει να βυθίζονται στην λίμνη τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται χαμηλότερα.

Ο μικρός οικισμός Σφεντύλι βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο της οδού Ηρακλείου-Λασιθίου και χρονολογείται περίπου από το 1577.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την βύθιση ολόκληρου του χωριού που σιγά-σιγά χάνεται από τον χάρτη. Όταν η εικόνα μιλάει, όταν οι δρόμοι δεν οδηγούν πουθενά, όταν τα λόγια είναι περιττά, όταν ένα να χωριό βουλιάζει μαζί με γέλια χαρές λύπες, αγωνίες, αναμνήσεις. Ζωές ανθρώπων που έζησαν εκεί. Σφεντύλι 2014. Οι μνήμες δεν σβήνουν με νερό…

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου