Χωριό στην Τυνησία μεταμορφώθηκε σε υπαίθριο μουσείο τέχνης!


Το νησί Τζέρμπα βρίσκεται στην Τυνησία και είναι επίσης γνωστό και ως το “νησί των ονείρων”, ενώ μόλις πριν από λίγο καιρό έγινε και σημαντικό hotspot για την τέχνη του δρόμου, χάρη στον καλλιτέχνη Mehdi Ben Cheikh. 

Το περασμένο καλοκαίρι, το χωριό Erriadh μετατράπηκε σε ένα υπαίθριο μουσείο τέχνης, όταν κλήθηκαν 150 καλλιτέχνες του δρόμου από 30 διαφορετικές χώρες για να διακοσμήσουν σπίτια και αυλές με εντυπωσιακά έργα graffiti.

Οι τοίχοι, τα παράθυρα, οι πόρτες και άλλες επίπεδες επιφάνειες καλύφθηκαν με μια τεράστια ποικιλία από έργα, πολλά από τα οποία είναι εμπνευσμένα από την πλούσια κληρονομιά του Erriadh, ένα από τα παλαιότερα χωριά στην Τυνησία.

Από μια πολύχρωμη απεικόνιση ενός άντρα με τουρμπάνι, σε έναν φοίνικα παιχνιδιάρικα βαμμένο δίπλα στον ολοζώντανο ομόλογό του, και από έναν τοίχο όμορφα διακοσμημένο με αφηρημένα μοτίβα, κάθε έργο τέχνης έχει ως στόχο να επιστήσει την προσοχή στην παράδοση και στην πολιτιστική κληρονομιά κάθε τόπου.























Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου