Η Lego γειώνει τη Shell


Τέλος στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο εταιρειών, έπειτα από πιέσεις της Greenpeace.

Η δανέζικη εταιρεία Lego με τα πιο διάσημα τουβλάκια στον κόσμο αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συμφωνία μάρκετινγκ με τη Shell, συνεργασία που κρατούσε από το 1960 και έφερνε τουβλάκια στα ράφια των βενζινάδικων με το σήμα της Shell. Αφορμή ήταν οι πιέσεις που δέχτηκε η Lego από την Greenpeace, η οποία διαμαρτύρεται για τις καταστροφικές εξορύξεις πετρελαίου της Shell στην Αρκτική.

Η Greenpeace ανάρτησε ένα βίντεο στο ΥοuTube που παρουσιάζει την Αρκτική χτισμένη από τουβλάκια Lego, σκεπασμένα με πετρέλαιο. Το βίντεο είδαν εκατομμύρια άνθρωποι και το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: η Shell απειλεί την Αρκτική με τις καταστροφικές εξορύξεις πετρελαίου, αρνηθείτε τα χρήματά της, είναι «βρώμικα» και ο κόσμος σάς παρακολουθεί.

Έτσι, η Lego ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο των 55 εκατ. ευρώ με τη Shell. Η συμφωνία προέβλεπε χιλιάδες βενζινάδικα σε 26 διαφορετικές χώρες να πωλούν εκατομμύρια κουτιά με τουβλάκια Lego που φέρουν πάνω τους το λογότυπο της Shell.

Αρχικά η Lego είχε αρνηθεί να τερματίσει οικειοθελώς τη συμφωνία, υποστηρίζοντας πως η Greenpeace θα έπρεπε να διαπραγματευθεί απευθείας με τη Shell. Στη συνέχεια όμως, μετά και την έντονη πίεση της κοινής γνώμης, αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Μια μικρή νίκη, από αυτές που δείχνουν τη δύναμη του κόσμου όταν συσπειρωθεί.






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου