Ακούστε τους εκπληκτικούς ήχους από τον κομήτη Τσούρι 67P


Ο κομήτης Τσούρι 67P έχει πολλά πράγματα να μας μάθει. Αλλά ξέρουμε ήδη ότι «τραγουδάει». Το μικρό ρομπότ Philae κατόρθωσε να πιάσει τη συχνότητά του και να την καταγράψει.

Τις τελευταίες ώρες η ανθρωπότητα έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα με το μικρό ρομπότ Philae να προσεδαφίζεται στον Κόμήτη Τσούρι65P.

Το ρομπότ Philae κατέγραψε, αφότου προσεδαφίστηκε, εκπληκτικούς ήχους που έβγαιναν από τον κομήτη με τα ενσωματωμένα πολυάριθμα μηχανήματα, ενώ ήδη από τον Αύγουστο αντίστοιχα ηχητικά ακούσματα είχει καταγράψει το διαστημικό σκάφος Rosetta.

Χάρη σε έναν συγκεκριμένο τύπο παρεμβάσεων στο μαγνητικό του πεδίο, ο κομήτης δεν ακουγόταν παρά σε χαμηλή συχνότητα. Προκειμένου να καταλάβουν καλύτερα αυτό το μοναδικό «τραγούδι», οι επιστήμονες της αποστολής αύξησαν την συχνότητα 10.000 φορές ώστε να ακούγεται στο ανθρώπινο αυτί.







ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου