Άννα Φρανκ: Η ζωή της σε εικόνες...


Η Άννα Φρανκ έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο από το ημερολόγιο που κρατούσε ενώ η οικογένεια της κρυβόταν από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω της εβραϊκής καταγωγής της. Από τη Γερμανία μετακόμισε στο Άμστερνταμ το 1933, το έτος που οι ναζί ανέβηκαν στην εξουσία. Μέχρι το Μάιο του 1944 τα μέλη της οικογένειας βρίσκονταν παγιδευμένα στην πόλη, εξαιτίας της γερμανικής κατοχής.

Όταν οι διώξεις εναντίον των Εβραίων κορυφώθηκαν τον Ιούλιο του 1942, η οικογένεια κρύφτηκε σε ένα δωμάτιο για να σωθεί. Μετά από δύο χρόνια, το καταφύγιο τους προδόθηκε και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Άννα Φρανκ και η αδελφή της κατέληξαν στο Μπέργκεν - Μπέλσεν, ενώ τον Μάρτιο του 1945 η μικρή Άννα πέθανε από τύφοσε ηλικία μόλις 15 ετών. Διασώθηκε το ημερολόγιο της.

Τον Ιούλιο του 1941, ύστερα από την εισβολή στη Σοβιετική Ένωση, μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο 20.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου, υπό συνθήκες άθλιας διαβίωσης, τόσο λόγω συνωστισμού όσο και ανεπαρκούς διατροφής και εξίσου ανεπαρκών, για την αντιμετώπιση του χειμερινού ψύχους, εγκαταστάσεων. Μέχρι την άνοιξη του 1942 18.000 αιχμάλωτοι πέθαναν από πείνα, ψύχος και διάφορες ασθένειες.

Ας δούμε μερικές σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή της:






















Δείτε τη ζωή της Άννας Φρανκ με εικόνες...


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου