Έξι μήνες της Γης από το Διάστημα σε 6 λεπτά!


O Alexander Gerst είναι γεωφυσικός από τη Γερμανία που έγινε αστροναύτης το 2009. Κάπως έτσι βρέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό συμμετέχοντας σε ένα επιστημονικό πρόγραμμα έξι μηνών για την περαιτέρω ανθρώπινη εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος. 

Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, η οποία διήρκεσε από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο, ο Gerst εργάστηκε σε διάφορα πειράματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός διαστημικού περιπάτου. Καθόλη τη διάρκεια παραμονής του εκεί έβγαζε διαρκώς εικόνες από τη Γη, χρησιμοποιώντας στη συνέχεια αυτές τις 12.500 φωτογραφίες για να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό timelapse 6 λεπτών όπου φαίνεται πώς είναι η Γη από το Διάστημα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

«Θαυμάστε το Βόρειο Σέλας, τις ανατολές, τα σύννεφα, τα αστέρια, τους ωκεανούς, τον Γαλαξία μας, τις αστραπές, τις πόλεις τη νύχτα», λέει εκείνος και έχει απόλυτο δίκιο.








ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου