Ronda El Tajo: Η πόλη στην άκρη του γκρεμού


Η Ronda El Tajo είναι μία από τις εντυπωσιακότερες πόλης της ισπανικής επαρχίας, η οποία βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μάλαγα και η ύπαρξή της χρονολογείται από τη Νεολιθική Εποχή.

Με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης νομίζει ότι βρίσκεται μέσα σε ένα φρούριο, ενώ οι κατοικίες φαντάζουν να κρέμονται από τα επιβλητικά βράχια και το μάτι χάνεται στο γκρεμό που βρίσκεται από κάτω! Γιατί το φαράγγι πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η Ronda έχει ύψος πάνω από 100 μέτρα!

Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και αριθμεί περίπου 35.000 κατοίκους, ενώ οι δύο πλευρές της πόλης συνδέονται με τρεις μεγαλοπρεπείς γέφυρες.

Κάνοντας μια βόλτα στα στενά σοκάκια οι επισκέπτες ανακαλύπτουν εικόνες και αρώματα μιας άλλης εποχής, αφού ολόκληρη η πόλη είναι σαν να έχει «ξεπηδήσει» από κάποιον μεσαιωνικό μύθο!

Όσο για τη θέα, είναι το λιγότερο εντυπωσιακή, ειδικά για όσους προσεγγίσουν τα δύο άκρα της πόλης για να θαυμάσουν τον ποταμό Guadalevín, ο οποίος διασχίζει την πόλη και την χωρίζει στα δύο. Άλλωστε δεν υπάρχει μεσαιωνικό παραμύθι χωρίς… τον ποταμό του!


















Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου