Οι αρχαιότεροι ποδοσφαιρικοι σύλλογοι του πλανήτη


Το ποδόσφαιρο γεννήθηκε στην Αγγλία έτσι λοιπόν και οι αρχαιότεροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι είναι από το νησί. Δείτε τους δέκα αρχαιότερους συλλόγους στον πλανήτη που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Από τους 10 αρχαιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους που εξακολουθούν να υπάρχουν, όλοι τους παίζουν σε κατηγορίες της Αγγλίας και μία από αυτές είναι από την Ουαλία. Μόλις μία είναι στην Premier League, ενώ μία έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της χώρας, αλλά και αυτό της Ευρώπης και μάλιστα δύο σερί χρονιές. Δείτε παρακάτω τους δέκα αρχαιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του πλανήτη...

10. Nottingham Forest FC (1865)

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η Νότιγχαμ Φόρεστ κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας το 1978 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1979 και το 1980.

9. Wrexham (1864)

Η Ρέξαμ από την Ουαλία παίζει στην 5η κατηγορία της Αγγλίας (Conference Premier) για 7η συνεχόμενη χρονιά. Μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία της η νίκη επί της Άρσεναλ για το FA Cup το 1992 (πρωταθλήτρια η Άρσεναλ) και η νίκη επί της Πόρτο στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1984.

8. Brigg Town F.C (1864)


Χωρίς λαμπρή ιστορία, παίζει στην Northern Premier League Division One South, την 8η κατηγορία της Αγγλίας δηλαδή.

7. Bradford Park Avenue A.F.C (1863)


Δεν πρόκειται για την Μπράντφορντ Σίτι, ενώ αγωνίζεται στην 6η κατηγορία της Αγγλίας (Conference North).

6. Stoke City F.C (1863)


Η Στόουκ είναι η μοναδική ομάδα της λίστας που παίζει στην Premier League. Πέρσι τερμάτισε 9η και τώρα βρίσκεται επίσης στην 9η θέση μαζί με την Γουέστ Χαμ.

5. Notts County F.C (1862)


Η Νοτς Κάουντι έχει παίξει περισσότερα από 4800 ματς, κατέκτησε το FA Cup το 1894 και πήγε στον τελικό το 1891. Βρίσκεται στην 3η κατηγορία της Αγγλίας (League One).

4. Worksop Town F.C (1861)


H 4η αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα του πλανήτη είναι ημιεπαγγελματική και στην ιστορία της έχει φτάσει μόλις 4 φορές στους "64" του FA Cup. Στην... πυραμίδα παίζει στην 10η κατηγορία (Northern Counties East Football League).

3. Cray Wanderers F.C (1860)


Και αυτή ημιεπαγγελματική, παίζει στην Isthmian League Division One North (7η κατηγορία), ενώ μόλις μία φορά στην ιστορία της έχει φτάσει στον 4ο γύρο του FA Cup.

2. Hallam F.C (1860)


Υπάρχει ως σύλλογος κρίκετ από το 1804, ενώ παίζει στο "Sandygate", το παλαιότερο γήπεδο στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες. Βρίσκεται στην "Northern Counties East Football League", δηλαδή 9η-10η κατηγορία της Αγγλίας.

1. Sheffield F.C (1857)


Η Σέφιλντ είναι η αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα στον πλανήτη, σύμφωνα με την FA και την FIFA. Δέκα χρόνια μετά την ίδρυση της έπαιξε το πρώτο της ματς κόντρα στην Hallam, ματς που έχει γίνει ντέρμπι. Παίζει στην Northern Premier League Division One South, την 8η κατηγορία στην πυραμίδα της Αγγλίας.








Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου