Playing With Melina: Πειράζοντας τις λατρεμένες ερμηνείες της Μελίνας Μερκούρη!


Δεκατέσσερις Ελληνες καλλιτέχνες και ένας Γάλλος αυτοσχεδιάζουν παίζοντας τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει με το ταπεραμέντο της η Μελίνα Μερκούρη! Ο δίσκος με τα remixes των τραγουδιών της Μελίνας “Playing With Melina – Πειράζοντας Τη Μελίνα” κυκλοφόρησε στις 10 Νοεμβρίου 2014 από τη Minos–EMI!

Δεκατέσσερις εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα και ένας από τη Γαλλία πειράζουν ηλεκτρονικά τη Μελίνα Μερκούρη! Κ. Βήτα, Cayetano, Όλγα Κουκλάκη, Kid Loco, Marsheaux, Mikro, Monsieur Minimal, Niadoka, Nikonn, Nteibint, Papercut, (PH)2, Stavento, Σεραφείμ Τσοτσώνης και Φανταστικοί Ήχοι, αλλάζουν τον ήχο στα τραγούδια της Μελίνας, τα οποία αποκτούν ένα νέο ηλεκτρονικό ήχο. Από «Τα παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκι, το κομμάτι που κέρδισε το Βραβείο Όσκαρ Μουσικής το 1960, μέχρι το «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» απ’ τη «Στέλλα».

Σπουδαία κομμάτια και λατρεμένες ερμηνείες επεξεργάζονται ξανά με τη σύγχρονη ματιά των νέων εκφραστών της ελληνικής μουσικής, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό της και με το αίτημα για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα να έχει ανέβει ξανά στην κορυφή της ατζέντας, η κυκλοφορία του άλμπουμ «Playing With Melina - Πειράζοντας Τη Μελίνα» είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ.

Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός, ως ερμηνεύτρια έχει να επιδείξει περισσότερους από 15 δίσκους και έχει ντύσει με τη φωνή της μελωδίες κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως οι Μάνος Χατζιδάκης, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος και Βασίλης Τσιτσάνης και έργα των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ.

Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι - Papercut Remix


Αστέρι Μου Φεγγάρι Μου - Nikonn Remix

Να Με Θυμάσαι - Mikro Remix

Χάρτινο Το Φεγγαράκι - Cayetano Remix

Je Te Dirais Les Mots - Marsheaux Remix

Paname - Olga Kouklaki Remix

Je Suis Grecque (Ime Romia) - (pH)2 Remix

La Fumee Des Cigarettes (Όταν Συμβεί Στα Πέριξ) - Kid Loco Remix

Paname - Serafim Tsotsonis Remix

Μελίνα Μερκούρη - Monsieur Minimal

Medea Tango - Stavento Remix





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου