Έτσι είναι η ελεύθερη κατάδυση στην άβυσσο της Μπλε Τρύπας


Δείτε τον ελεύθερο δύτη Guillaume Néry να βυθίζεται βαθιά μέσα στην άβυσσο μιας μπλε τρύπας έξω από τις ακτές του Long Island στις Μπαχάμες. «Μπλε τρύπα» είναι ένας όρος για μια καταβόθρα γεμάτη με νερό της οποίας η είσοδος βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε την λεγόμενη «Dean’s Blue Hole», την βαθύτερη γνωστή μπλε τρύπα του θαλασσινού νερού στον κόσμο. Έχει βάθος 202 μέτρων και βρίσκεται σε έναν κόλπο δυτικά του Clarence Town στο Long Island, στις Μπαχάμες.

Η Dean’s Blue Hole είναι κυκλική στην επιφάνεια, με διάμετρο που κυμαίνεται από 25 μέχρι 35 μέτρα. Μετά τα πρώτα 20 μέτρα σε βάθος, η τρύπα φαρδαίνει αρκετά και μετατρέπεται σε ένα σπήλαιο με διάμετρο 100 μέτρα.










ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου