ISS: Η ανατολή του Ήλιου από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!


Οι εικόνες που είδαν οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την 21η Μαρτίου ήταν το λιγότερο πανέμορφες και δεν θα μπορούσαν να μην απαθανατίσουν στο φακό ένα μοναδικό φαινόμενο που εμείς δεν μπορούμε να απολαύσουμε από τη γη.

Η ανατολή του Ήλιου όπως την είδαν εκείνοι πάνω από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία προκαλεί θαυμασμό. Το βίντεο δείχνει ότι η Γη δεν σκοτεινιάζει ποτέ εντελώς. Αυτό συμβαίνει λόγω του φαινομένου airglow που καλύπτει τον ορίζοντα με μια πράσινη αύρα.

Η Independent εξηγεί πως αυτό συμβαίνει όταν η ατμόσφαιρα της Γης εκπέμπει φως, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί ένα οπτικό φαινόμενο που κάνει τον πλανήτη να μη δείχνει ποτέ εντελώς στο απόλυτο σκοτάδι…








ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου