Έσωσαν χελώνα με μόσχευμα από 3D εκτυπωτή!


Η ανθρώπινη παρέμβαση μπορεί κάποιες φορές να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος και σε άγρια ζώα που σε διαφορετική περίπτωση θα δυσκολεύονταν να επιζήσουν.

Πολύς λόγος έχει γίνει για τη διάσωση της γιγάντιας θαλάσσιας χελώνας εδώ και δεκαετίες. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνουν και ατυχήματα. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον Ακούτ, την καρέτα καρέτα στις ακτές της Τουρκίας, όταν η χελώνα συγκρούστηκε με ταχύπλοο με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή ζημιά στο στη σιαγόνα. Οι υπεύθυνοι του Ερευνητικού Κέντρου Θαλάσσιας Χελώνας στην περιοχή Ντειλάν της Τουρκίας φρόντισαν τον Ακούτ, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησαν πως η κατεστραμμένη σιαγόνα δεν θα του επέτρεπε να κυνηγήσει και να τραφεί.

Το Κέντρο επικοινώνησε τότε με το BTech Innovation, μια τουρκική εταιρία που κατασκευάζει ιατρικά πρόσθετα και μοσχεύματα για ανθρώπους. Η εταιρία χρησιμοποίησε τρισδιάστατα σκαν με τα οποία κατέγραψε με ακρίβεια τη μορφολογία του στόματος και κατασκεύασε με απόλυτη ακρίβεια μια μεταλλική σιαγόνα για την Ακούτ που του επιτρέπει να ζει ελεύθερος και να κυνηγά με ευκολία.

Αν το σώμα της χελώνας δεν απορρίψει το μόσχευμα, τότε η καρέτα καρέτα θα επιστρέψει στη θάλασσα.

Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου