Ταξίδι στην Μιανμάρ


Ένα μικρό οπτικοακουστικό ταξίδι στην υπέροχη Μιανμάρ (Burma) από την Λιθουανή φωτογράφο και εικονολήπτρια Berta Upe Tilmantaite.

Η Μιανμάρ (και πριν το 1989 Βιρμανία ή Μπούρμα) είναι μία χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας με έκταση 676.578 τ.χλμ. και πληθυσμό 51.419.420 κατοίκους, με βάση την απογραφή του 2014.
Συνορεύει με την Κίνα προς βορρά, το Λάος στα ανατολικά, την Ταϊλάνδη στα νοτιοανατολικά, το Μπανγκλαντές δυτικά και την Ινδία στα βορειοδυτικά. Νότια υπάρχει η Θάλασσα του Ανταμάν εντός του Κόλπου της Βεγγάλης βορειοδυτικά. Η Μιανμάρ απέκτησε την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 4 Ιανουαρίου 1948.

«Εγώ και ο φίλος μου, Lucas, ταξιδεύαμε με βάρκα για 24ώρες από το Yangon στο Pathen και μείναμε στο κατάστρωμα μαζί με άλλους ανθρώπους – ντόπιους, οι οποίοι ταξίδευαν σε μικρά χωριά κατά μήκος του ποταμού. Τους άρεσε να παρακολουθούν κάθε κίνηση που κάναμε σαν να έβλεπαν τηλεόραση και διασκέδαζαν ποζάροντας για φωτογραφίες και στη συνέχεια βλέποντας τις στην οθόνη της κάμερας. Ένα μικρό κορίτσι, ήρθε σε εμάς και μας έφερε μια χούφτα φρούτα. Έμοιαζε σαν να κρατούσε όλη την Μιανμάρ στα μικρά της χέρια» δήλωσε η Λιθουανή φωτογράφος.
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου