Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Τσάκωνας


Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Τσάκωνας, ένας εκ των πλέον διάσημων Ελλήνων ηθοποιών του χώρου της κωμωδίας. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 7/11, από το νεκροταφείο της Αργυρούπολης, στις 11:00.


Η σεμνότητά του, αλλά και ο ιδιαίτερος τρόπος ερμηνείας του, τον έκαναν πολύ αγαπητό στο ελληνικό κοινό, ενώ έκανε σπουδαία καριέρα και στην ελληνική επιθεώρηση, την οποία υπηρέτησε με πάθος, για πολλά χρόνια.

Ο Κώστας Τσάκωνας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς πριν 5 χρόνια υπέστη εγκεφαλικό, το οποίο του προκάλεσε αστάθεια, ενώ τα τελευταία χρόνια έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Πρόσφατα υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση και είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας.

"Με το γέλιο προσπαθώ να την παλέψω, αλλιώς θα είχα 'φύγει' προ πολλού, Να μη ζήσει άλλος τους δικούς μου πόνους. Είναι ανυπόφοροι. Θα το παλέψω όμως. Τον έχω πάρει αστεία. Τον θάνατο δεν τον φοβάμαι καθόλου. Κάποια στιγμή θα φύγουμε από τη ζωή. Άλλωστε τον θάνατο και την Εφορία δεν θα αποφεύγεις", δήλωνε τον περασμένο Μάιο, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso, ενώ στην ίδια συνέντευξη είχε εξομολογηθεί: "Κάνω χημειοθεραπείες από πέρυσι το καλοκαίρι. Όμως δεν το βάζω κάτω. Να μη ζήσει άλλος τους δικούς μου πόνους. Είναι ανυπόφοροι".

Ο ίδιος γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα, φοίτησε στη "Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου" του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή "Βεάκη". Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Ήταν παντρεμένος 46 χρόνια με μια γυναίκα που υπεραγαπούσε και είχε έναν γιο, που ήταν στο πλευρό του αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ας ρίξουμε μία γρήγορη ματιά στα best of του Κ. Τσάκωνα:













ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου