Η Ανωγειανή μουσική παράδοση και ο Νίκος Ξυλούρης: Ένα ντοκιμαντέρ για τη μουσική παράδοση των Ανωγείων

Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ για τη μουσική παράδοση των Ανωγείων με όλους τους καλλιτέχνες των τελευταίων 100 ετών.

Απολαύστε παρακάτω το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την τεράστια μουσική παράδοση και κληρονομιά των Ανωγείων, με τίτλο ”Η Ανωγειανή μουσική παράδοση και ο Νίκος Ξυλούρης”.Το ντοκιμαντέρ είναι παραγωγή του Δήμου Ανωγείων, ενώ το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης ο οποίος κάνει και την αφήγηση.

Κατα την διαρκεια ξετυλίγεται σε φιλμ και εικόνες η ιστορία του χωριού στη μουσική παράδοση, παρουσιάζοντας όλους τους καλλιτέχνες του τόπου κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 ετών, από τους παλαιότερους λυράρηδες του 19ου αιώνα Γιάννη και Βασίλη Σταμάτη, τον Βασίλη Ξημέρη, το Μιχάλη και τον Αντώνη Σκουλά , τον Μανώλη Πασπαράκη μέχρι τον Νίκο Ξυλούρη και τους σημερινούς λυράρηδες. Παρουσιάζονται επίσης όλοι οι καλλιτέχνες του λαγούτου, του μαντολίνου, της ασκομπαντούρας.

Δείτε το ντοκιμαντέρ:





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου