Bike Autobahn: Εθνική οδός για ποδηλάτες ετοιμάζει η Γερμανία!


Ένα εθνικό δίκτυο αποκλειστικά για ποδηλάτες, μήκους 100 χιλιομέτρων, ετοιμάζει η Γερμανία!

Ενώ τα αστικά κέντρα ασφυκτιούν από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, η στροφή στους πιο «πράσινους» τρόπους μεταφοράς φαίνεται να είναι μονόδρομος. Η Γερμανία οικοδομεί ένα ολόκληρο οδικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Ο νέος «bike autobahn» θα καλύπτει μια απόσταση 100 χιλιομέτρων, θα έχει πλάτος 4 μέτρα και σε αυτόν δεν θα κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Μέχρι τώρα είναι διαθέσιμα μόνο τα πρώτα του πέντε χιλιόμετρα.

Το δίκτυο θα εκτείνεται κατά μήκος της εγκαταλειμμένης σιδηροδρομικής γραμμής στην Κοιλάδα του Ρουρ και θα συνδέει δέκα δυτικές πόλεις. Οι γέφυρες και τα μονοπάτια της περιοχής θα αποτελέσουν κομμάτι της διαδρομής, για πιο μοναχικές ποδηλατάδες.

Όταν το οδικό δίκτυο για ποδηλάτες ολοκληρωθεί, θα διευκολύνει τη μετακίνηση δύο εκατ. ανθρώπων περίπου, που ζουν στις γύρω περιοχές, και φιλοδοξεί να αφήσει παρκαρισμένα 50.000 αυτοκίνητα ημερησίως. Ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας είναι το κόστος. Ολόκληρο το έργο θα στοιχίσει περίπου 417 εκατ. ευρώ. χρήματα που λογικά θα προέρχονται από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς.














Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου