Εικόνες εξαθλίωσης από την αποκλεισμένη πόλη Μαντάγια της Συρίας


Οι 30.000 κάτοικοι της πόλης κοντά στα σύνορα με το Λίβανο λιμοκτονούν καθώς έχουν αποκλειστεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Εικόνες εξαθλίωσης στην αποκλεισμένη πόλη Μαντάγια. Χιλιάδες άνθρωποι είναι για μήνες παγιδευμένοι χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό.

Η Μπαντάγια μια πόλη της Συρίας με 30.000 κατοίκους σε υψόμετρο 1.300 μέτρων κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, ήταν κάποτε ένα τουριστικό θέρετρο. Τώρα είναι μια πόλη αντικαθεστωτικών, που τελεί υπό πολιορκία από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Ασαντ και οι κάτοικοί της πεθαίνουν από την πείνα.

Από τον περασμένο Οκτώβριο δεν είχε φτάσει τίποτε φαγώσιμο στην πόλη, με αποτέλεσμα τα υπάρχοντα τρόφιμα να γίνουν σπάνια και πανάκριβα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Guardian. Ολοι οι δρόμοι που οδηγούν στην πόλη έχουν αποκλειστεί και άλλες προσβάσεις είναι γεμάτες με νάρκες. Σε αυτήν την πόλη των ζωντανών νεκρών, ένα κιλό ρύζι κοστίζει 250 δολάρια. Ορισμένοι από τους κατοίκους που έφτασαν στα όρια της απελπισίας, αναγκάστηκαν να σκοτώσουν και να φάνε τα κατοικίδια τους σύμφωνα με την Guardian.

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν σιγά σιγά» δηλώνει ο Λουάι, ένας εργαζόμενος στις κοινωνικές υπηρεσίας της πόλης: «Στις γλάστρες που έχουμε λουλούδια κόβουμε τα πέταλα και τα τρώμε, αλλά είναι πικρά.»

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των ίδιων των κατοίκων προκαλούν φρίκη και ανατριχίλα. Βρέφη και μεγαλύτερα παιδιά σκελετωμένα. Πτώματα ηλικιωμένων που θυμίζουν τους νεκρούς στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Ανδρες, γυναίκες και παιδιά, είτε είναι 70 είτε 10 χρονών έχουν χάσει τουλάχιστον 15 κιλά από το βάρος τους» λέει ο Εμπραχέμ Αμπας ένας πρώην στρατιωτικών που έχει αυτομολήσει στους αντάρτες.

Τελικά μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσιοποίηση των εικόνων από την πόλη των υποσιτισμένων, το συριακό καθεστώς ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει την πρόσβαση οργανώσεων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη. Ο ΟΗΕ ετοιμάζει ήδη μεταφορά προμηθειών .Υπενθυμίζεται πως φορτηγά με φαρμακευτική και ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν για τελευταία φορά στη Μαντάγια τον Οκτώβριο αλλά από τότε η πρόσβαση ήταν αδύνατη. Οι συνθήκες διαβίωσης χειροτέρεψαν με τον ερχομό του χειμώνα.











ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου