Έφυγε ο David Bowie στα 69 χρόνια μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο


O David Bowie άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών, μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του μουσικού στο Facebook.

"Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά σήμερα, με την οικογένειά του γύρω του, μετά από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θρηνείτε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια του πένθους"

Ο θάνατος του ήρθε τρεις ημέρες μετά τα 69 γενέθλια του και την κυκλοφορία του τελευταίου στούντιο άλμπουμ της καριέρας του, του Blackstar. Ο Bowie είχε σταματήσει τις ζωντανές εμφανίσεις και τις περιοδείες, κανείς όμως δεν γνώριζε για την ασθένεια του.

Ο Bowie είχε να τραγουδήσει ζωντανά από το 2006, όταν βρέθηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση με την Alicia Keys, ενώ δεν είχε δώσει καμία συνέντευξη για πάνω από δέκα χρόνια. Παρόλα αυτά, μέσα στο 2015 ηχογράφησε τον νέο του δίσκο, έγραψε το Off-Broadway μιούζικαλ, Lazarus και είχε επιμεληθεί της έκθεσης "David Bowie Is Happening Now" που περιοδεύει στον κόσμο.

Το 1966, στις 15 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το πρώτο τραγούδι («I can't stop thinking about me») που φέρει μια υπογραφή, η οποία έμελλε να αλλάξει την ιστορία της μουσικής. Ο άσημος νεαρός κύριος Ντέιβιντ Τζόουνς που μέχρι τότε προσπαθούσε με διάφορα σχήματα να συστηθεί μουσικά στο κοινό, είπε να εγκαταλείψει το κοινό επώνυμο που του έδωσε η μοίρα και να υιοθετήσει ένα ψευδώνυμο. Το Τζόουνς έγινε Μπάουι. Και η μουσική άλλαξε για πάντα.

Στον Ντέιβιντ Μπάουι η μουσική βιομηχανία και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρωστούν πολλά. Αν ο Ντέιβιντ Μπάουι δεν είχε πέσει στη Γη, ποιος θα είχε αλλάξει την Ιστορία της μουσικής;

Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, γνωστός ως Ντέιβιντ Μπάουι, δημοφιλής Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα, κυρίως χάρη στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970. Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό Τοπ 5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς του Glam Rock. Στη συνέχεια άλλαξε ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του "Fame" που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans. Η καριέρα του συνεχίστηκε χωρίς σημαντικές επιτυχίες το υπόλοιπο τμήμα της δεκαετίας του 1970. Το 1983 κυκλόφορησε το άλμπουμ Let's dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχημένα τραγούδια. Συνέχισε να πειραματίζεται τις δεκαετίες του 1990 και του 2000.

Μόλις πριν λίγες ημέρες γιόρτασε τα 69 του χρόνια. Μαζί με το άλμπουμ Blackstar, κυκλοφόρησε την ημέρα των γενεθλίων του και μια νέα βιογραφία, με μια μοναδική αφήγηση από την βρετανίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα Μέρι Φίνιγκαν υπό τον τίτλο «Psychedelic Suburbia: David Bowie and the Beckenham Arts Lab». Εκεί, εξιστορεί την γνωριμία της με τον Ντείβιντ Μπάουι και παρουσιάζει στον αναγνώστη μερικές φωτογραφίες, πραγματικά κειμήλια από εκείνη την εποχή, στα τέλη της δεκαετίας του 1960.




ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου