1821: Όλη η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης σε ένα ντοκιμαντέρ


Ποια η σημασία της επανάστασης του 1821 μέχρι τις μέρες μας; Πώς η Τουρκοκρατία οδήγησε σε κοινωνικές αλλαγές, οι οποίες ουσιαστικά διαμόρφωσαν τη χώρα σε αυτό που είναι σήμερα;  Πότε γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία κράτους; Ποιες ιστορικές αποφάσεις μάς επηρέασαν; Όλη η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από 8 επεισόδια συμπυκνωμένα σε ένα ντοκιμαντέρ.

Γραφικές απεικονίσεις, δραματικές αναπαραστάσεις, που συνδυάζονται με αερολήψεις, υποβρύχια γυρίσματα αλλά και τρισδιάστατα γραφικά και οπτικά εφέ περιλαμβάνει η σειρά οκτώ ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ, «1821», η οποία επιχειρεί να φωτίσει άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης. Η σειρά που τα γυρίσματα του διήρκεσαν περισσότερο από 14 μήνες μας παρουσιάζει την καθημερινή ζωή, τις ηρωικές μάχες, αλλά και τις εμφύλιες συγκρούσεις των Ελλήνων.

Το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για το1821 αφηγείται όλη την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από 8 επεισόδια, δίνοντας στον θεατή την ευκαιρία να βιώσει τα γεγονότα που δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα, να επανεξετάσει τους μύθους του αγώνα για την ελευθερία, αλλά και να εμβαθύνει στη σημασία που έχει η επανάσταση του 1821 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από αναπαραστάσεις των ιστορικών γεγονότων αλλά και την καθημερινή ζωή της εποχής.

Στο ντοκιμαντέρ αναλύουν τα γεγονότα οι σημαντικοί ιστορικοί σύμβουλοι Θάνος Βερέμης και Ιάκωβος Μιχαηλίδης. Η σκηνοθεσία ανήκει σε τρεις σκηνοθέτες με πολλαπλές ιδιότητες: στον ανθρωπολόγο Γιούρι Αβέρωφ, τον αρχαιολόγο Νίκο Νταγιαντά και τον σκηνοθέτη, συγγραφέα και μεταφραστή Ανδρέα Αποστολίδη.

Δείτε το ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Επανάσταση:





ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου