Νέο ξύπνημα της Αίτνας!


Το ψηλότερο ηφαίστειο της Ευρώπης, η Αίτνα, «ξύπνησε» ξανά, στέλνοντας λάβα, στάχτη και καπνό στον ουρανό της Σικελίας, αλλά και εντυπωσιακές εικόνες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι συγκλονιστικές εικόνες από την νέα έκρηξη του ηφαιστείου το περασμένο Σάββατο κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media και κόβουν την ανάσα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, πρόκειται για την πιο ισχυρή και αξιοσημείωτη έκρηξη των τελευταίων ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αίτνα έχει ύψος 3.350 μέτρα και καλύπτει έκταση 1.190 τετραγωνικών χιλιομέτρων με περιφέρεια βάσης 140 χιλιόμετρα, δηλαδή είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τον Βεζούβιο!

Είναι από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Ωστόσο, αν και οι εκρήξεις του μπορεί να είναι μερικές φορές καταστροφικές, γενικά η Αίτνα δεν θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνς γι' αυτό και χιλιάδες κάτοικοι ζουν στις πλαγιές της καθώς και στις γύρω περιοχές. Άλλωστε, το γόνιμο έδαφος είναι κατάλληλο για εκτεταμένες γεωργικές δραστηριότητες.

Τον Ιούνιο του 2013, η UNESCO ανακοίνωσε την ένταξη της Αίτνας στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.












ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου