Up Drones: Δείτε από ψηλά το ομορφότερο θέατρο της Ελλάδας την Αρχαία Επίδαυρο


Το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας μας και αποτελεί την κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού. Το θέατρο της Επιδαύρου είναι χτισμένο στη δυτική πλαγιά του Κυνόρτιου όρους, στο Νοτιοανατολικό άκρο του ιερού που ήταν αφιερωμένο στον Ασκληπιό, του Ασκληπιείου Επιδαύρου.

Σύμφωνα με τον Παυσανία, το θέατρο κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Πολύκλειτο τον Νεότερο και θεωρείται ακόμη και σήμερα εξαίρετης ομορφιάς και συμμετρίας, ενώ στο παρελθόν φιλοξενούσε τους μουσικούς, ωδικούς και δραματικούς αγώνες που συμπεριλαμβάνονταν στη λατρεία του Ασκληπιού.

Επίσης, χρησιμοποιήθηκε και ως μέσο θεραπείας των ασθενών, καθώς υπήρχε η πεποίθηση πως η παρακολούθηση δραματικών παραστάσεων είχε ευεργετικά αποτελέσματα για την ψυχική και σωματική υγεία των ασθενών. Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο της ομάδας Up Drones το ομορφότερο θέατρο της Ελλάδας από ψηλά, την Αρχαία Επίδαυρο.







ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου