Σέλας του Δία: To μοναδικό φυσικό φαινόμενο κατέγραψε το τηλεσκόπιο Hubble


Ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο κατέγραψε το τηλεσκόπιο Hubble στην μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, τον Δία. Το εντυπωσιακό Σέλας του Δία, πρόκειται για το Σέλας που δημιουργήθηκε από σωματίδια υψηλής ενέργειας σε έναν από τους δύο πόλους του πλανήτη Δία. Η εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA είναι σύνθεση δύο φωτογραφιών από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος σε διαστάσεις και μάζα. Είναι ο πέμπτος κατά σειρά πλανήτης ξεκινώντας από τον Ήλιο. Ο Δίας, μαζί με τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, αναφέρονται ως αέριοι γίγαντες.

Ο πλανήτης ήταν γνωστός από τους αστρονόμους της αρχαιότητας και συνδέθηκε με τη μυθολογία και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις πολλών πολιτισμών.










ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου