To Όνειρο της Ένωσης: Ενα ντοκιμαντέρ για τις προσπάθειες ενοποίησης της Λατινικής Αμερικής


To Όνειρο της Ένωσης, ένα ντοκιμαντέρ της κουβανικής τηλεόρασης για τις προσπάθειες ενοποίησης της Λατινικής Αμερικής από τα πρώτα χρόνια της κουβανικής Επανάστασης, μέχρι τις μέρες μας.

Στο ημίωρο ντοκιμαντέρ (2014) της κουβανικής τηλεόρασης (η προσθήκη του μουσικού θέματος στην αρχή του βίντεο όπως και ο υποτιτλισμός έγινε από εμάς) παρουσιάζεται η προσπάθεια, η πολιτική αρχών της Κούβας, για την ενοποίηση της Λατινικής Αμερικής από τα πρώτα ακόμα χρόνια της Επανάστασης. Από την εποχή που η Κούβα αποβλήθηκε από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΕΑ) και διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί της σχεδόν όλα τα κράτη της ηπείρου.

Παρουσιάζονται επίσης αναλυτικά οι κατακτήσεις της τελευταίας εικοσαετίας σε αυτόν τον τομέα και εμφανίζονται ο Φιντέλ, ο Τσάβες, ο Έβο Μοράλες, ο Ντανιέλ Ορτέγκα, ο Ραφαέλ Κορέα και άλλοι αρχηγοί κρατών της περιοχής. Η περίοδος αυτή ξεκινά το 1994, όταν ο Ούγκο Τσάβες στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, παρουσία του Φιντέλ Κάστρο, θέτει το ζήτημα της ενοποίησης των χωρών της Λατινικής Αμερικής και φτάνει (στο τέλος του ντοκιμαντέρ) στο 2014, στη Σύνοδο Κορυφής της CELAC στην Αβάνα υπό την προεδρία της Κούβας

To Όνειρο της Ένωσης, Ντοκιμαντέρ, Κούβα 2014



ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου