Bίντεο με τις καλύτερες στιγμές του ανεπανάληπτου Ντιέγκο Μαραντόνα!


Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα γεννήθηκε στο Λανούς του Μπουένος Άιρες, το 1960,και με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, κατάφερε να κάνει ολόκληρο τον πλανήτη να τον θεωρεί ίσως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Η ευρωπαϊκή καριέρα του Αργεντίνου ξεκίνησε το 1982 από την  Μπαρτσελόνα, η οποία έδειξε διατεθειμένη να του προσφέρει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό της.  Ο Ντιέγκο αποχώρησε από τον καταλανικό σύλλογο το 1985, καθώς ένα πρόβλημα υγείας και η αρνητική γνώμη που σχημάτισε για την Ισπανία, τον έκαναν να αναζητήσει αλλού το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Επόμενος σταθμός για τον "μάγο", ήταν η ΣΣΚ Νάπολι, η οποία μετατράπηκε χάρη σε εκείνον, από μια μικρομεσαία ομάδα, σε έναν σύλλογο που κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό. Οι φήμες για την άτακτη εξωγηπεδική ζωή του δεν μπορούσαν να επισκιάσουν τις τρομερές επιδόσεις του εντός γηπέδου. Με την Νάπολι, ο Μαραντόνα κατόρθωσε να κατακτήσει 2 πρωταθλήματα, το Κύπελλο Ιταλίας καθώς και το Κύπελλο UEFA του 1989- 1990.

Η μεγαλύτερη διάκρισή του σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ήταν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 1986 στο Μεξικό με την ομάδα της Αργεντινής. Κορυφαίες στιγμές του, τα γκολ του εναντίον της Αγγλίας και του Βελγίου, η ασίστ στον Μπουρουτσάγα στον τελικό, αλλά και το πασίγνωστο γκολ με "το χέρι του Θεού".

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του ποδοσφαιρικού μύθου





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου