Νίκος Καββαδίας: Η ζωή και το έργο του μέσα από 3 τηλεοπτικά αφιερώματα

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο πλήρη αφιερώματα που κυκλοφορούν στο ίντερνετ για την ζωή και το έργο του ποιητή των θαλασσών, Νίκου Καββαδια.

Ο Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1910 στο Χαρμπίν της Μαντζουρίας από γονείς Κεφαλονίτες, το Χαρίλαο Καββαδία και τη Δωροθέα Αγγελάτου. Το 1914, η οικογένεια του ποιητή επιστρέφει στην Ελλάδα στο Αργοστόλι, λίγα χρονιά αργότερα εγκαθίσταται μόνιμα στον Πειραιά.

Ο ποιητής της θάλασσας και των ναυτικών, παρουσιάστηκε ταπεινά στα ελληνικά γράμματα, η ταπεινότητά του αυτή μαζί με την μελοποίηση πολλών ποιημάτων του, τον έφερε κοντά στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, κάνοντάς τον έναν από τους πιό δημοφιλείς μας ποιητές, δυστυχώς όμως μετά τον θάνατό του….

Μηχανή του Χρόνου: Νίκος Καββαδίας


Παρασκήνιο: O ποιητής Νίκος Καββαδίας
 

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου