Crystal Meth: Tο ναρκωτικό που έπαιρναν οι ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!


Οι Γερμανοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμίου Πολέμου έπαιρναν ένα «φάρμακο» που ονομαζόταν Pervitin, δεν ήταν όμως και τόσο αθώο. Επρόκειτο για ένα διεγερτικό που περιείχε μια καθαρή μεθαμφεταμίνη η οποία σήμερα είναι γνωστή ως κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη η αλλιώς το ναρκωτικό «crystal meth».

Τρομερές αποκαλύψεις για τον Χίτλερ και τον στρατό του, έκανε ο συγγραφέας Norman Ohler μέσω του βιβλίου του « Der Totale Rausch». Ο συγγραφέας υποστηρίζει πως οι στρατιώτες του Χίτλερ ήταν ντοπαρισμένοι με το φάρμακο Pervitin, το οποίο αποτέλεσε την πρώιμη μορφή της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

Η χρήση αυτού του φαρμάκου είχε σαν αποτέλεσμα να νιώθουν διαρκώς μια ευεξία που τους έδινε το αίσθημα ότι είναι ανίκητοι. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, όταν το 1940 η Βέρμαχτ εισέβαλε στη Γαλλία, είχαν εξαφαλίστει 35 εκατομμύρια δόσεις Pervitin, το οποίοι θα βοηθούσε τους Γερμανούς στρατιώτες να είναι αισιόδοξοι και να βρίσκονται σε μόνιμη εγρήγορση.

«Η Wehrmacht ανακάλυψε ότι το Pervitin μείωνε τον φόβο, την ανάγκη για ύπνο, ενώ σε έκανε και πιο επιθετικό» αναφέρει ο Norman Ohler, συγγραφέας του βιβλίου"Blitzed: Drugs in the Third Reich", στο Business Insider.

Δείτε το βίντεο του Business Insider:

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου