Kaibab Elegy: Το σπάνιο μαγευτικό φαινόμενο πάνω από το Γκραντ Κάνυον


Στο μαγευτικό βίντεο που ακολουθεί, τα σύννεφα “γεμίζουν” το φαράγγι όπως το νερό ένα τζακούζι καθώς ο ήλιος ανατέλλει και μπαίνει στο σκηνικό, δημιουργώντας έναν από τους πιο όμορφους ουρανούς που έχετε δει ποτέ. Οι κινηματογραφιστές Gavin Heffernan και Harun Mehmedinović επισκέπτονται το εθνικό πάρκο Grand Canyon και καταγράφουν ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο, δημιουργώντας στη συνέχεια το βίντεο με την ονομασία “Kaibab Elegy”.

Τα σύννεφα μοιάζουν να κυλούν σαν κύματα στον ωκεανό και “συντρίβονται” στα βράχια, φαινόμενο που ονομάζεται “πλήρη αναστροφή σύννεφων” και συμβαίνει όταν ο ψυχρός αέρας παγιδεύεται στο φαράγγι και ενώνεται με ένα στρώμα θερμού αέρα, που συνδυάζεται με την υγρασία και τη συμπύκνωση.








ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου