Le Clitoris: Ένα animated ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μας συστήνει την κλειτορίδα!


«Le Clitoris» (Η Κλειτορίδα), ένα animated ντοκιμαντέρ μικρού μήκους της Καναδής Lori Malepart-Traversy που μας συστήνει το επίμαχο σημείο του γυναικείου σώματος. Ένα χαριτωμένο βίντεο φιλοδοξεί να αποδομήσει βιολογικές και κοινωνιολογικές "θεωρίες" πάνω στον γυναικείο οργασμό και την ευχαρίστηση.

Μια ιστορία για τον γυναικείο οργασμό, η Lori Malepart-Traversy επιχειρεί να εξοικειώσει το κοινό με την κλειτορίδα και να εξηγήσει πώς έχει "ποινικοποιηθεί" ή αγνοηθεί από τους άντρες κατά την διάρκεια των καιρών. Η ιστορία ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα, όπου ο γυναικείος οργασμός ενθαρρύνονταν από τους γιατρούς για να επιτευχθεί η γονιμότητα, ενώ μέχρι και τον 19ο αιώνα, η Καθολική Εκκλησία ενέκρινε τον οργασμό, για να φύγει η σεξουαλική ένταση.

Ωστόσο, στις αρχές του 19ου αιώνα, οι γιατροί ξεκίνησαν "καμπάνια" κατά της κλειτορίδας, επιμένοντας ότι πρόκειται περί ενός άχρηστου οργάνου, το οποίο συνδέεται με την υστερία. Και τότε έρχεται ο Φρόυντ, ο οποίος θα ισχυριστεί πως οι γυναίκες στην ωριμότητά τους, οφείλουν να ανακαλύπτουν τον οργασμό μόνο μέσω της διείσδυσης, ξεκινώντας και το μύθο του κολπικού οργασμού.


Δείτε το παρακάτω ντοκιμαντέρ μικρού μήκους της Καναδής Lori Malepart-Traversy:





ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου