Πλάτωνας: Η σκέψη του μεγάλου φιλοσόφου συμπυκνωμένη σε ένα βίντεο!


Ο Πλάτωνας ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος από την Αθήνα υπήρξε μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη. Το σύνολο των έργων του τον κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων προσωπικοτήτων όλων των εποχών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ανθρωπότητα.  Δείτε στο παρακάτω βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους τη σκέψη του μεγάλου φιλοσόφου που μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ.

Αθήνα 2.400 χρόνια πριν. Ο Πλάτωνας γεννιέται. Μεγαλώνοντας γράφει 36 βιβλία, ανάμεσά τους τα περίφημα Συμπόσιο και Πολιτεία. Όλα έχουν κοινό άξονα τον άνθρωπο και τη διαμόρφωση της ζωής του με βάση την ατομική του σκέψη. Ο Πλάτωνας υποστήριζε πως η κοινή λογική είναι γεμάτη σφάλματα, προκαταλήψεις και προλήψεις. Οι δημοφιλείς απόψεις μας ωθούν προς λάθος ιδανικά, επιλογές και σχέσεις. Οπότε το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε συνοψίζεται σε μία φράση: Γνώθι σαυτόν.

Η διαχρονικότητά του έργου διαμόρφωσε ολόκληρο τον δυτικό πολιτισμό και σήμερα η κληρονομιά που μας άφησε μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ. Το βίντεο αποτελεί επεισόδιο από την εκπαιδευτική σειρά The School of Life που αποστολή έχει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής με τη βοήθεια του πολιτισμού και της κουλτούρας. Η στέγη του είναι το διαδίκτυο και 10 σημεία σε όλο τον πλανήτη.


Δείτε το βίντεο επιλέγοντας ελληνικούς υπότιτλους: 







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου