Pithecia vanzolinii: To μυστηριώδες ζώο του Αμαζονίου που εντοπίστηκε ζωντανό 80 χρόνια μετά!

Το Pithecia vanzolinii είναι ένα μυστηριώδες ζώο του Αμαζονίου που εντοπίστηκε ζωντανό για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια. Είναι ένας πίθηκος της οικογένειας των Saki που η κίνησή του παραπέμπει πιο πολύ σε γάτα αλλά και η εμφάνισή του παραπέμπει κάπως σε σκύλο.

Ο Pithecia vanzolinii ο πίθηκος της «οικογένειας» των πιθήκων saki που δεν είχε θεαθεί ζωντανός εδώ και 80 χρόνια. Tον εντόπισε η Λόρα Μαρς, διευθύντρια του Global Conservation Institute και ειδικός στη συγκεκριμένη κατηγορία πιθήκων, που βρίσκονται στον Αμαζόνιο και τμήματα της Νότιας Αμερικής.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του National Geographic, η Μαρς και μια ομάδα επιστημόνων, φωτογράφων, τοπικών οδηγών κ.α. πραγματοποίησαν ένα ταξίδι διάρκειας τεσσάρων μηνών στον δυτικό Αμαζόνιο, με σκοπό την καταγραφή της βιοποικιλότητας της περιοχής, αλλά και τον εντοπισμό του Vanzolini saki. Όταν η ίδια τον αντίκρισε για πρώτη φορά, έβαλε τα κλάματα από συγκίνηση- καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μυστηριώδες ζώο, με μοναδικά χαρακτηριστικά (όπως η πολύ ξεχωριστή του εμφάνιση) που έχει μελετηθεί ελάχιστα.

Δείτε στο βίντεο το μυστηριώδες ζώο του Αμαζονίου:







ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου