Κένυα: Σπάνιες λευκές καμηλοπαρδάλεις αποτυπώνονται για πρώτη φορά σε βίντεο!


Σπάνιες λευκές καμηλοπαρδάλεις εντοπίζονται στην Κένυα και καταγράφονται για πρώτη φορά σε βίντεο. Πρόκειται για τη μαμά και το μικρό της που πάσχουν από λευκισμό και τα πλάνα τους γυρίστηκαν στο Ishaqbini Hirola Conservacy.

Μόνο δύο περιπτώσεις παρόμοιων ζώων έχουν αναφερθεί στην Κένυα και την Τανζανία με την πάθηση αυτή, η οποία εμποδίζει την χρώση στα κύτταρα του δέρματος και έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αποκτά ένα λευκό χρώμα. Σε αντίθεση με τον αλμπινισμό, όπου υπάρχει απουσία μελανίνης, ο λευκισμός είναι μια κατάσταση που προκαλείται από τη μείωση των πολλαπλών τύπων χρωστικής ουσίας από τον οργανισμό.

Ο κύριος τρόπος για να ξεχωρίσει κάποιος τους δύο τύπους είναι μέσω των ματιών. Οι πάσχοντες από αλμπινισμό έχουν παρόμοια απώλεια χρώματος στα μαλλιά και στο δέρμα, ενώ τα μάτια είναι συχνά ροζ ή κόκκινα, κάτι που στον λευκισμό δεν συμβαίνει αφού τα μάτια παραμένουν στο κανονικό τους χρώμα.

Σύμφωνα με το HCP, εκτός από το βίντεο, μόνο δύο γνωστές παρατηρήσεις έχουν γίνει στην Κένυα και την Τανζανία. Η πρώτη αναφορά μιας λευκής καμηλοπάρδαλης στην άγρια ​​φύση ήταν τον Ιανουάριο του 2016 στο Tarangire National Park και η δεύτερη τον Μάρτιο του 2016 στην Ishaqbini Conservancy, στην κομητεία Garissa της Κένυας.

Δείτε το βίντεο:







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου