Μιχαήλ Καλάσνικοφ: Ο σχεδιαστής του γνωστού όπλου έγινε άγαλμα στη Ρωσία

Στη ρωσική πρωτεύουσα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μιχαήλ Καλάσνικοφ του ανώτατου αξιωματικού του Ρωσικού στρατού που σχεδίασε το πιο διαδεδομένο όπλο όλων των εποχών,το γνωστό αυτόματο όπλο Καλάσνικοφ ή ΑΚ-47 όπως αποκαλείται διεθνώς. Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο γλύπτης Σαλαβάτ Σερμπακόφ και στήθηκε σε κεντρικό σημείο της ρωσικής πρωτεύουσας, η κίνηση αυτή υπήρξε πρωτοβουλία της Ρωσικής Στρατιωτικής και Ιστορικής Εταιρείας.

Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1910 σε ένα χωριό της Σιβηρίας και απεβίωσε στις 23 Δεκεμβρίου του 2013 σε ηλικία 94 ετών. Το όπλο που δημιούργησε ήταν επί δεκαετίες και εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο καθώς έχουν πωληθεί περισσότερα από 100 εκατομμύρια αυτόματα Καλάσνικοφ, ο ίδιος ένιωσε θλίψη για την ανεξέλεγκτη διανομή των όπλων του, τονίζοντας ότι το όπλο του είναι «ένα όπλο άμυνας και δεν αποτελεί όπλο για αδίκημα».

Σήμερα η ρωσική εταιρεία εξαγωγής οπλικών συστημάτων Rosoboronexport ανακοίνωσε πως από τις αρχές του έτους, έχουν γίνει παραγγελίες για 100 χιλιάδες αυτόματα Καλάσνικοφ. Όπως δήλωσε μάλιστα ο διευθυντής της εταιρείας Αλεξάντρ Μιχέγιεφ, ενδιαφέρον για τα αυτόματα Καλάσνικοφ δείχνουν οι χώρες της περιοχής Ασίας- Ειρηνικού, της Μέσης Ανατολής , της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.













Δείτε στο παρακάτω βίντεο μερικές πληροφορίες για το Ρώσο αξιωματικο Μιχαήλ Καλάσνικοφ:






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου